0

Cilat janë shenjat dhe simptomat e Pneumonisë ?

Simptomat dhe shenjat më të zakonshme të pneumonisë janë:

Kollë me mukus (sputum) nga mushkëritë, i cili mund të jetë me ngjyrë ndryshku, jeshile ose me njolla gjaku);
Temperaturë;
Frymëmarrje të shpejtë dhe mbajtje të frymës;
Të dridhura “kërcitje të dhëmbëve”, ethe;
Dhimbje në kraharor, e cila ndjehet më shumë kur kollitesh ose kur mbushesh me frymë ;
Rrahje të shpejtë të zemrës;
Lodhje ose dobësi trupore;
Nauze dhe të vjella;

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment