0

Gjendja vazhdimisht trishtuese, anksioze ose boshe;

loading...

Humbja e interesit në aktivitete që dikur ishin interesante apo të kënaqshme;

Lodhja e pazakontë, niveli i ulët i energjisë, ndjenja e ngadalësimit;

Humbja e oreksit (me humbje peshe) ose ngrënie e vazhdueshme (me shtim në peshë);

Shqetësimi i gjumit dhe pagjumësia, zgjimi herët në mëngjes ose gjumë i gjatë;

Humbja e shprehjes emocionale (ndikim i sheshtë);

Ndjenjat e mungesës së shpresës, pesimizmit, fajit, pavlefshmërisë ose vulnerabël;

Tërheqja sociale;

Problemet me përqendrimin, kujtesën apo marrjen e vendimeve;

Nervozizmi ose irritimi i pazakontë;

Problemet e vazhdueshme fizike të tilla si dhimbje koke, çrregullime të tretjes ose dhimbje kronike që nuk i përgjigjen trajtimit;

Mendimet rreth vdekjes, vetëvrasjes, përpjekjet për vetëvrasje ose dëmtim të vetes.

Çrregullimet depresive nuk janë vetëm çrregullime psikologjike por përfshijnë procese biologjike, simptomat fizike janë shumë të zakonshme:

Reduktimi i oreksit dhe humbja e peshës;

Humbja e interesit seksual;

Dhimbje koke;

Marramendje;

Problemet me zemrën;

Problemet me frymëmarrjen;

Dhimbje kurrizi;

Ankesat gastrointestinale;

Dhimbje barku.

loading...
Asked question