Cilat janë shenjat e menopauzës?

248 viewsMenopauza
0
loading...

Menopauza duke qenë një pjesë normale e jetës së femrës nuk duhet të konsiderohet si sëmundje apo si problem. Megjithatë, disa femra e kanë të veshtirë të përjetojnë dhe të ambientohen me simptomat e saj që shkaktohen nga mungesa e hormooneve.

Duhet patur parasysh se femrat e përjetojnë në mënyra të ndryshme menopauzën. Disa mund të mos kenë asnjë shenjë apo simptomë, ndërkohë që disa të tjera të kenë simptoma më serioze.

Shenja kryesore është ndryshimi në menstruacione të cilat bëhen të crregullta (shumë afër ose shumë larg), dhe kur fluksi i gjakut ndryshon (pakësohet ose bëhet më i bollshëm). Më në fund ato ndalojnë totalisht. Shenja të tjera mund të jenë:

Pagjumësia
Rritja në peshë
Djersitjet natën
Afshet e nxehta
Lodhja
Dhimbjet e artikulacioneve
Tharje të vaginës
Probleme me memorien
Infeksione urinare
Ndryshime në humor
Prurit në lëkurë
Depresion

Në shumicën e rasteve këto shenja zhduken pas vitit të parë të menopauzës.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.