0

Cilat janë simptomat dhe shenjat e zgjebës apo zhugës?

Simptomi kryesor i zgjebës është kruarja intezive që shkaktohet rreth 1 muaj pas infeksionit. Kruarja zakonisht është më e keqe gjatë natës, gjatë kohës së nxehtë, apo pas dushit të nxehtë.

Morri i lëkurës është shumë i vogël për tu parë me sy të zakonshëm, por tunelet që bën mund të shihen. Ato shfaqen të holla, sikur vija të holla në lëkurën e skuqur sidomos pas kruarjes.

Puçrrat mund të duken si gunga të vogla, fluska apo puçrra me qelb, me dhembje nga kroma. Tunelet shpesh gjenden në mes të gishtave dhe në mbrendësi të dorës.

Pjesët tjera të trupit ku mund të shfaqet zgjeba janë përreth vrimës së stomakut, në bërryla dhe nyje, në prapanicë, në timtha dhe në penis. Tek fëmijët e vegjël, zgjeba më së shpeshti shfaqet në pëllëmbë, në tabanë, qafë dhe në lëkurë të kokës.

Asked question
Add a Comment