0

Simptomat mund të jenë ngritje të temperaturës, kollitje dhe vështirësi në frymëmarrje. Në rastet më të rënda, infeksioni mund të shkaktojë pneumoni ose vështirësi me frymëmarrjen. Në raste të rralla sëmundja mund të jetë vdekjeprurëse.Këto simptoma janë të ngjashme me gripin, i cili paraqitet shumë më shpesh se sëmundja e shkaktuar nga virusi korona. Për këtë arsye nevojitet të bëhet testimi, me qëllim që të verifikohet nëse ndonjë person ka virusin korona ose jo. Me rëndësi është të mbahet mend se masat kyçe të parandalimit janë të njëjta – larje e shpeshtë e duarve dhe higjiena e organeve të frymëmarrjes (kur kolliteni ose teshtini, mbulojeni gojën me bërryl ose me shami të letrës, pastaj hidheni shaminë në kosh të mbyllur)

Asked question
Add a Comment