Cilat janë simptomet dhe shenjat e menopauzës së parakohshme?

0
loading...

Simptomet e menopauzës së parakohshme janë shpesh të njejta me ato të menopauzës natyrale dhe mund të përfshijnë:

• Mungesë apo çrregullim të ciklit menstrual.

• Cikli menstrual është më i rëndë apo i lehtë se zakonisht.

• Nxehtësia (ndjenja e papritur e nxehtësisë që shpërndahet nëpër tërë trupin).

Këto simptome janë shenjë që vezoret janë duke prodhuar më pak estrogjen.

Krahas këtyre simptomeve, disa gra mund të përjetojnë:

• Thatësi vaginale (vagina mund të bëhet e hollë dhe më pak elastike)

• Irritimi i fshikëzës dhe përkeqësimi i humbjes së kontrollit të fshikëzës (mosmbajtjeje)

• Ndryshimet emocionale (nervoza, luhatje disponimi, depresioni i butë)

• Lëkurë, sy, apo gojë të thatë

• Pagjumësi

• Ulje të dëshirës seksuale

Përveç simptomave të listuara më sipër, nëse ju jeni nën moshën 40 dhe keni përjetuar ndonjë nga gjendjet e mëposhtme, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj për të përcaktuar nëse jeni duke kaluar nëpër menopauzë të parakohshme:

• Ju keni pësuar kimioterapi ose rrezatim.

• Ju ose një anëtar i familjes ka një sëmundje autoimune siç janë hipotiroidizmi, sëmundja “Graves “, apo lupus.

• Ju keni provuar që të mbeteni shtatzënë për më shumë se një vit por pa sukses.

• Nëna apo motra juaj ka përjetuar menopauzë të parakohshme.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.