0

Trajtimet për Artrit Reumatoid

Megjithëse nuk ekziston një kurë, trajtimet me medikamente mund të lehtësojnë dhimbjen dhe ulin inflamacionin, mund të parandalojnë dëmtimin e artikulacioneve dhe të ndihmojnë në funksionimin e tyre. Mjeku përpilon një plan që bazohet në rastin specifik, ku përfshihet mosha, artikulacionet e dëmtuara, dhe sa e zhvilluar është sëmundja. Plani përfshin mjekime dhe ushtrime fizike për forcimin e muskujve rreth artikulacioneve. Disa persona mund të kenë nevojë për ndërhyrje kirurgjikale.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment