Cilat janë ushqimet e pasura me fibra?

0
loading...

Cilat janë e pasura me fibra?

dy lloje të fibrave të nevojshme për të mbajtur materialet fekale të buta duke parandaluar kështu konstipacionin. Së pari kemi fibrat e tretshme që treten në ujë dhe formojnë një substance të butë që kalon në gjithë aparatin tretës dhe së dyti kemi fibrat e patretshme që kalojnë nëpër traktin tretës pothuajse ne formë të pandryshuar dhe ka efekt laksativ duke ndihmuar materialet fekale të rrëshqasin pa vështirësi. Burime të mira të fibrave përfshijnë fruta dhe perime të freskëta, si edhe bishtajat, sidomos fasulet dhe thjerrëzat.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.