0

Cilët janë faktorët e riskut për kancerin e stomakut?

Përveç infeksionit me Helicobacter pylori, ka dhe fakorë të tjerë që ndikojnë në zhvillimin e kancerit të stomakut, si:

Duhanpirja

Meshkujtë preken më shpesh se femrat

Mosha (risku rritet me moshën)

Mbipesha ose obeziteti

Kirurgji të mëparshme për ulçer të stomakut

Grupi i gjakut A

Sëmundje gjenetike

Dietë e pasur me ushqime të tymosura dhe të kripura

Histori familjare me kancer të stomakut

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment