Cilët janë faktorët e rrezikut për Glaukomë ?

119 viewsOftalmologjiaGlaukoma
0
loading...

Cilët janë faktorët e rrezikut për Glaukomë ?

-Presion i lartë i brendshëm të syrit (presion intraokular)
-Mosha mbi 60 vjeç
-Një histori familjare të glaukomës
-Gjendje të caktuara mjekësore, të tilla si diabeti (sëmundja e sheqerit), sëmundjet e zemrës, presioni i lartë i gjakut dhe anemia
-Kornea që është e hollë në qendër
-Një dëmtim i syrit ose lloje të caktuara të operacionit të syrit
-Marrja e ilaçeve kortikosteroide, veçanërisht pikave për sy, për një kohë të gjatë

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.