Cilët janë faktorët që ndikojnë në ndryshimin e numrit të neutrofileve ?

0
loading...

Cilët janë faktorët që ndikojnë në ndryshimin e numrit të neutrofileve ?

Faktorë që ndikojnë në ndryshimin e numrit të neutrofileve

medikamente që mund të ndryshojnë numrin e neutrofileve, në veçanti:

– Përdorimi i endotoksinave, epinefrinës, histaminës, dhe steroideve mund të rrisë numrin
– Përdorimi i agjentëve antineoplastik, analgjezikëve, antibiotikëve, barnave antitiroidiene, fenotiazinave, sulfonamideve mund të zvogëlojë numrin
– Gjithashtu edhe gjendje të tilla si aktiviteti fizik, lindja, stresi dhe eksitimi mund të rrisë numrin e neutrofileve.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.