Cili është dallimi midis diabetit tip 1 dhe tip 2 ?

0

Cili është dallimi midis diabetit tip 1 dhe tip 2 ?

Insulina është një hormon që prodhohet nga pankreasi dhe e ka për detyrë që glukozën ta fut brenda qelizave ku do të shfrytëzohet për .

tip 2 është forma më e shpeshtë e diabetit (95% të rasteve). Në këtë rast ose nuk prodhohet mjaftueshëm insulinë ose qelizat janë insulinë rezistente dhe si rrjedhojë rritet glukoza në . Ky lloj i diabetit zhvillohet tek të rriturit.

tip 1 që njihet edhe si diabeti juvenil është më i rrallë (5%) dhe zakonisht haset te fëmijët dhe të rinjtë. Në këtë rast pankreasi nuk prodhon insulinë, prandaj rritet glukoza në .

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.