0

Nё raste tё rralla, njё person mund tё zhvillojё hemofili gjatё jetёs, kryesisht gjatё moshёs sё mesme dhe moshёs sё tretё. Njё grua e re mund tё mund tё zhvillojё hemofili gjatё tremujorit tё tretё tёshtatzanisё apo gjatё lindjes sё fёmijёs. Hemofilia e fituar ёshtё njё term qё i referohet zhvillimit tё antitrupave ndaj faktorёve tё VIII dhe tё IX-tё, pra vetё sistemi imunitar i shkatёrron ato, pasi ato janё prodhuar.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment