0

Acidi urik është produkt i metabolizmit të purineve.

Vlerat normale të tij në gjak varirojnë deri në 7 mg/dl tek meshkujt dhe 6 mg/dl tek femrat.

Rritja e nivelit të tij mbi këto shifra, rrit riskun për artrite (pezmatim të nyjave) dhe kalkulozë renale (gurë në veshka).

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment