0

Alopecia areata është një formë relativisht e rrallë e rënies së flokëve. Pjesë tullace të rrumbullakëta ose ovale formohen papritmas në skalp, vetulla ose zonën e mjekrës. Madhësia e sipërfaqeve tullace ndryshon. Një tjetër karakteristikë tipike e areata alopecia është e ashtuquajtura “qime pikëçuditëse”: flokë në skajet e pjesëve tullace që hollohen në maje dhe mund të këputen lehtë.

loading...

Shkaqet e alopecia areata ende nuk janë kuptuar plotësisht. Shkencëtarët dyshojnë se shkaktohet nga një sëmundje autoimune. Por tani nuk mund ta përjashtojmë origjinën e trashëgimisë. Në shumicën e rasteve, pjeset tullace zhduken pas një kohe pa u kujdesur për to fare – por është e mundur që simptomat të përsëriten në një moment tjetër në të ardhmen.

loading...
Asked question