0

Çka është Anafora ?

Anafora është përsëritje e fjalëve të njëjta në fillim të fjalisë dhe të pjesëve të fjalisë.

P.sh.
I ra qiellit, e ndriti, I dha erë trëndafilit,
I ra zemrës, e nxehu, I dha dritë bukurisë,
I ra verës, e buçiti, I dha këngëtë bilbilit,
I ra shpirtit dhe e dehu. I dha shije gjithësisë.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment