0

Çka është Aritmia ?

Aritmia nënkupton punën e pa rregullt të zemrës që përfshin parregullësi në shpëndarjen impulsive kardiake dhe në shpjetësinë e shpërndarjes. Në aritmi zemra ka tendencë të rrahë më shpejtë, më ngadalë apo në mënyrë të pa rregullt.

Shkaktarët e aritmive mund të jenë kardiak që shkaktohen nga sëmundjet ekzistuese në zemër apo dhe jo kardiake që ndërlidhen me sëmundjet tjara si: Hipertiroza, anemit, abuzimi me nicotinë, kofein etj.

Ju mund të keni aritmi nëse keni palpitacione apo ndjesinë e kapërcimeve të zemrës apo ndjesinë e të rrahurave të shpejta, gjithashtu mund të manifestohen me lodhje marramendje dhe humbje të vetëdijës.

Përvec manifestimeve subjektive aritmit mund të shkaktojnë dëmtime të vetë zemrës dhe të organeve tjera.
Aritmit mund të shkaktojnë sulm në tru dhe organe tjera.

Zbulo me kohë!
Kërko ndihmën e Kardiologut!

📍 Enver Maloku, Rruga C, Banesat e Tregtisë – Prishtinë.
📞+383 44 162 059
#Kardiolog #Cardiologist #Prishtine

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment