0

Eshte nje fenomen dritash ne qiell qe shihet zakonisht ne ekstremet veriore dhe jugore te planetit.

loading...

Por cfare e shkakton kete fenomen? Kur shperrthime te medha ndodhin ne diell, grimcat diellore perplasen me molekulat e ajrit ne Toke me shpejtesi te larte.

Aurorat mund te ndodhin edhe ne planete te tjera ne sistemin tone diellor (Jupiter, Saturn, Uran, dhe Neptun).

Pyetje të ngjashme
(Visited 1 times, 1 visits today)
loading...
Asked question