Çka është bronkektazia?

259 viewsPulmologjiaInfeksionet Pulmologji
0

Çka është bronkektazia?

Bronkektazia është një sëmundje afatgjatë e mushkërive. Nëse vuani nga bronkektazia, rrugët tuaja të frymëmarrjes (tubat që lidhin trakenë me pjesën fundore të mushkërive) janë më të gjera se normalisht. Kjo gjë çon në formimin e mukusit (ose gëlbazës) duke ju ekspozuar më shumë ndaj rrezikut të infeksioneve të mushkërive.

mund të shkaktojnë të mushkërive, gjë që mund të dëmtojë ose të bllokojë disa pjesë të mushkërive, duke pasur simptoma si marrje fryme, kraharori dhe . Bronkektazia njihet gjithashtu si bronkektazi nga fibroza jo cistike.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.