0

Çka është delecioni, duplikacioni, inversioni dhe translokimi?

Delecioni ndodh kur një pjesë e kromozomit largohet.

Duplikacioni kur një pjesë e kromozomit dyfishohet.

Inversioni kur një pjesë e kromozomit lakohet në drejtim të kundërt.

Translokimi kur një pjesë e kromozomit largohet dhe vendoset në kromozomit tjetër.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment