Çka është Deveja ?

66 viewsFjalorDeveja
0
loading...

Çka është Deveja ?

Një deve është një kafshë dythundrake në gjininë Camelus që mban depozita të dallueshme yndyrore të njohura si “gunga” në shpinë të saj. Devetë kanë kohë që janë zbutur dhe, si bagëti , ato sigurojnë ushqim (qumësht dhe mish) dhe tekstile (fibra dhe të ndjerë nga flokët). Si kafshë që punojnë, devetë – të cilat janë unike për habitatet e tyre të shkretëtirës – janë një mjet jetësor i transportit për udhëtarët dhe ngarkesat. Ka tre lloje mbijetese të deveve. Deveja një-gungaçe përbën 94% të popullsisë devesë së botës, dhe deveja dy-gungaçe Bactrian përbën pjesën e mbetur. Deveja e egër Bactrian është një specie e veçantë dhe tani është e rrezikuar në mënyrë kritike.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.