Çka është diabeti gestacional ?

0

Çka është diabeti gestacional ?

gestacional është diabet i cili shfaqet vetëm te shtatzënat (tek gratë që përpara shtatzënisë nuk ishin diabetike).

Në këtë rast pas javës së 24 të shtatzënisë rritet glukoza në , por kjo gjendje mund të menaxhohet me dietë të shëndetshme, ushtrime fizike dhe në disa raste edhe me barna.

Pas lindjes niveli i glukozës normalizohet.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.