Çka është Drama ?

233 viewsGjuha dhe LetërsiaDrama
0
loading...

Drama është një shfaqje që, me ndihmën e fjalës e të veprimit, përfytyron konflikte të ndryshme të interesave vetjake ose shoqërore të njerëzve, pa pasur karakter tragjik. Krijimet dramatike kanë këtë strukturë:

Akti – është pjesa e krijimit dramatik, që luhet në skenë që nga çasti kur ngrihet
perdja deri në mbylljen e saj.

Pamja – është pjesa më e vogël e aktit (praktikohet në rastet, kur akti është i
gjatë dhe ka nevojë të ndërrohet skena).

Skena – sajohet atëherë kur në skenë paraqitet ose largohet një person (aktor),
i cili shkakton ndryshim.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.