Çka është Elegjia ?

0

Elegjia është lloj i poezisë lirike, në të cilën poeti shpreh ndjenjat e dhembjes, pikëllimit dhe hidhërimit për gjënë e humbur, që nuk mund të kthehet më. Zakonisht vjershat e këtilla shkruhen me rastin e vdekjes së ndonjërit nga anëtarët e familjes, siç është rasti me këtë vjershë, ose ndonjë njeriu që ka luftuar për liri. Në vjershat e këtij lloji dominojnë shprehjet që sjellin dhembje, trishtim, pikëllim për njeriun e humbur.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.