0

Endokrinologjia – trajton sëmundjet e gjëndrave endokrine, përkatësisht organet e përfshira në prodhimin dhe sekretimin në gjak të sinjalizuesve të veçantë kimike të quajtura hormone.

Çfarë sëmundjesh trajtohen më shpesh?
• Shtat i shkurtër
Diabeti
• Çrregullime metabolike
• Steriliteti
• Sëmundje të tiroides
• Menopauza
Tensioni i lartë i gjakut (hipertensioni)
• Problemet e kolesterolit
• Problemet që lidhen me pubertetin (të hershëm ose të vonuar)
• Prodhimi i tepruar ose i pamjaftueshëm i hormoneve
Osteoporozën dhe brishtësinë e kockave
• Tumoret e gjëndrave endokrine.

Kur duhet të kërkoni një vizitë me endokrinologun?
Në qoftë se testet laboratorike kanë zbuluar anomali të cilat tregojnë praninë e zbalancave endokrine; sa herë që shfaqen simptoma të reja në lidhje me sëmundjen endokrine; nëse jeni diagnostikuar me sëmundjen endokrine prej vitesh, por duhet të ndryshoni trajtimet; në rast se ndjeni nevojën për të pasur një mendim të dytë mbi diagnozën dhe / ose menaxhimin e sëmundjes endokrine që aktualisht vuani.
Nëse keni humbje ose shtim peshe, djersitje, stres, çrregullime hormonale, lëkurë të thatë, lodhje, ftohje dhe mprije të ekstremiteteve, etj.

Për rezervimin e termineve mund të n’a kontaktoni në:
☎️ 080090001 (Thirr pa pagesë)
🔸 Afër Terminalit Doganor dhe rrethit të Shqiponjës, Ferizaj

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment