Çka është fagocitoza ?

143 viewsImunologjiaFagocitoza
0
loading...

Fagocitoza është një proces themelor në përgjigjen imunitare të lindur.

Fagocitoza e baktereve shpie në pjesën më të madhe të rasteve në shkatërrimin e tyre (lizimi i baktereve).

Gjithsesi, disa mikroorganizma patogjenë kanë mësuar (apo kanë evoluar) që ta përdorin këtë mekanizëm në avantazh të vet për t’u futur në qelizë dhe për t’u rritur kështu në një ambient të mbrojtur nga elementët e tjerë të sistemit imunitar (mbrojtës).

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.