Çka është Fetusi ?

180 viewsObstetrikaFetusi Shtatzënia
0
loading...

Çka është Fetusi ?

Fetusi është pasardhësi i palindur i një gjitari i cili zhvillohet nga një embrion.Pas zhvillimit embrional zhvillohet faza fetale e zhvillimit. Në zhvillimin e shtatzënisë njerëzore, zhvillimi i fetusit fillon nga java e nëntë pas fekondimit dhe vazhdon deri në lindje. Para javës së nëntë ai quhet embrion.Zhvillimi i shtatzanisë (zhvillimi paranatal) është një vazhdimësi, pa një tipar të qartë me të cilin mund të dallohet një embrion nga një fetus. Megjithatë, një fetus karakterizohet nga prania e të gjitha organeve të mëdha të trupit, edhe pse ato ende nuk janë funksionale dhe të zhvilluara plotësisht e disa të tjera ende nuk janë të vendosura në vendndodhjen e tyre përfundimtare anatomike.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.