Çka është Hemofilia ?

319 viewsHematologjiaHematologjia
0
loading...

Hemofilia është sëmundje e rëndë e gjakut që trashëgohet nga prindërit në pasardhës.Te personat e tillë gjatë lëndimit edhe më të vogël fillon gjakderdhja që ndalet me vështirësi.Gjakderdhja te këta persona mund të paraqitet ndonjëherë edhe vetëvetiu nga goja,hunda apo zorrët dhe mund të zgjatë disa orë ose disa ditë.Hemofilite shkaktohen ne 80% te rasteve nga deficit i faktorit te VIII koagulues, dhe quhet Hemofilia A, por egziston dhe Hemofilia B nga deficit i i faktorit te IX koagulues, apo deficiti i faktorit te XI dhe Hemofilia vaskulare.Në këto raste duhet kërkuar ndihmë nga mjeku.Hemofilia është sëmundje e cila , me një gërvishtje të vogël rezulton me humbje të mëdha

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.