0

Një infeksion vaginal është një infeksion i vaginës me simptoma të ngjashme me një IST. Nuk është një IST. Ju shpesh nuk merrni infeksion nga seksi.
Infeksioni është shkaktuar nga një kërpudhë (kandida) ose nga baktere (vaginoza bakteriale).
Ju mund të parandaloni shumicën e infeksioneve vaginale nëse ju kujdeseni për vaginën tuaj.
Antibiotikët dhe stresi mund të shkaktojë gjithashtu infeksione vaginale. Merrni antibiotikë vetëm kur është e nevojshme.
Ju mund të keni një infeksion vaginal nëse ju keni një ose më shumë të simptomave të mëposhtme:
rrjedhje vaginale që është ndryshe nga zakonisht:
rrjedhje lëngjesh që vijnë erë të keqe;
shumë rrjedhje që ngjan me ujin ose e bardhë dhe e thërrmueshme.
dhimbje gjatë marrëdhënies seksuale;
acarim, kruajtje ose skuqje të vaginës dhe zonës rreth saj;
dhimbje kur urinoni;
ënjtje të buzëve gjinore.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment