Çka është katalizatori ?

0
loading...

Çka është katalizatori ?

Katalizatori kimik është një substancë kimike që përshpejton (nxiton) një reaksion kimik pa ndryshuar vetë veten apo bërë pjesë e reaksionit. Hyn dhe del pa një therr, si thotë populli. Nikeli mund të përdoret për të ndihmuar reaksionin në mes të oksigjenit dhe mono-karbonit gjatë të cilit fitohet metan dhe dyoksid karboni.

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.