Çka është Kryefjala ?

0
loading...

Kryefjala ëdhtë gjymtyrë kryesore e fjalisë (e shprehur me një emër a përemër në rasën emërore pa parafjalë), e cila nuk varet gramatikisht nga gjymtyrët e tjera dhe shënon frymorin a sendin që kryen a pëson veprimin ose që ka tiparin e shprehur nga kallëzuesi. Kryefjala e fjalisë. Kryefjala dhe kallëzuesi. Gjeni kryefjalën.

Kryefjala, zakonisht, vendoset para foljes dhe mund te zëvendësohet nga përemrat ai (ata),ajo (ato).Kryefjala përcakton vetën dhe numrin e foljes dhe u përgjigjet pyetjeve kush?cili?.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.