Çka është Litota ?

186 viewsGjuha dhe LetërsiaLitota
0
loading...

Litota – fjalët zëvendësohen me fjalë, shprehje të buta të kundërta, d.m.th. kur përdoren shprehje më të buta që të theksohet më fortë fjala e cila trajtohet. (P.sh. nuk është keq- d.m.th. mirë është; nuk është mirë –d.m.th. është keq).

Gjithçka paraqiitet përmes kundërvënies (nuk është keq).

Pohimi arrihet në rastin e antitezës, kurse me anë të mohimit në rastin e litotes.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.