Çka është Menopauza e parakohshme?

370 viewsMenopauza Menopauza e parakohshme
0
loading...

Menopauza e cila ndodh para moshës 40 vjeç, është e njohur si menopauzë e parakohshme

Për shkak të gjenetikës, sëmundjeve ose procedurave mjekësore, disa gra kalojnë nëpër menopauzë para moshës 40 vjeç. Menopauza e cila ndodh para kësaj moshe, qoftë natyrale apo e detyruar, është e njohur si menopauzë e parakohshme (prematurë).

Përveç që ka të bëjë me ndjenjën e nxehtësisë, disponimit dhe simptoma të tjera që e shoqërojnë menopauzën, shumë gra që pësojnë menopauzë të parakohshme, duhet të përballen me shqetësime të tjera fizike dhe emocionale. Për shembull, meqë menopauza sinjalizon vitet e fundit të fertilitetit, gruaja e cila dëshiron të mbetet shtatzënë, mund të ketë probleme me këtë.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.