Çka është Metonomi ?

206 viewsGjuha dhe LetërsiaMetonomi
0
loading...

Metonomi është përdorimi i një fjale a i një shprehje në vend të një tjetre duke u mbështetur në afërsinë që kanë sendet e dukuritë në hapësirë a në kohë, në lidhjet e tyre sipas funksionit. (P.sh. 1000 pushka në vend 1000 ushtarë; flokë të zbardhëruara për i plakur)

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.