Çka është misofonia?

71 viewsPsikiatriaMisofonia
0
loading...

Çka është misofonia?

Misofonia është kur një zë i përditshëm shkakton një reagim të fortë emocional, zakonisht zemërim, ankth ose neveri. Brenda milisekondash, tingujt interpretohen gabimisht nga truri si një kërcënim dhe aktivizon sistemin e alarmit të trurit, amigdalën (një zonë në tru).

Këtu fillon reagimi “luftë-fluturim-ngrirje”, duke çliruar adrenalinë dhe kortizon për ta përgatitur trupin për të reaguar.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.