Çka është Patrioti ?

238 viewsFjalorPatriot Patrioti
0
loading...

Çka është Patrioti ?

PATRIOT m.

1. Ai që do atdheun dhe popullin e vet dhe që u shërben atyre me besnikëri, ai që lufton me vetëmohim për të mbrojtur interesat e vendit e të popullit të vet; atdhetar. Patriot i vërtetë (i ndershëm, i shquar, i flaktë). Patriotët antifashistë. Gjaku i patriotëve. Lufta (përpjekjet) e patriotëve.
2. bised. Ai që ka të njëjtin atdhe me një tjetër; ai që është nga e njëjta krahinë me një tjetër ose me të tjerë; bashkatdhetar. Patriotët tanë jashtë atdheut. Është një patrioti im.

PATRIOT mb.

Atdhetar, atdhedashës.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.