Çka është Proverba ?

223 viewsGjuha dhe LetërsiaProverba
0
loading...

Fjalët e urta ose proverbat janë mendime të mprehta e të plota të shprehura me fjalë, në të cilat populli tregon urtinë e tij dhe përvojën e madhe në jetë. Ato e pasurojnë gjuhën dhe i japin bukuri. Fjalë të urta kanë krijuar edhe shkrimtarët tanë, si Naimi dhe Sami Frashëri, Dritëro Agolli etj.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.