Çka është Radiodrama ?

214 viewsGjuha dhe LetërsiaRadiodrama
0
loading...

Radiodrama është një lloj drame që e cila nuk shfaqet në skenë, por interpretohet nga aktorët. Ajo incizohet në shirit magnetofoni dhe transmetohet nëpërmjet valëve të radios, por jo para publikut.

Ka një strukturë më të thjeshtë se drama dhe shumë elemente skenike plotësohen me efekte të ndryshme muzikore e tingullore.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.