Çka është Sedimentimi i Eritrociteve?

3.53K viewsBiokimia klinikeHematologjia
0
0

Çka paraqet Sedimentimi i Eritrociteve?

loading…


Sedimentimi i eritrociteve s’bën pjesë në mënyrë të drejtpërdrejtë në pasqyrën komplete të gjakut, por rekomandohet dhe kryesisht përcaktohet gjatë analizave hematologjike, për shkak se tregon për mundësinë e ekzistimit të ndonjë sëmundjeje dhe përcaktohet pothuajse te të gjitha sëmundjet.

Kjo vlerë (sedimentimi) paraqet shpejtësinë me të cilën eritrocitet (qelizat e kuqe të gjakut, rruazat e kuqe të gjakut) shtresohen në fundin e epruvetës së vendosur në mënyrë vertikale.
Shpejtësi normale e SE përjashton mundësinë e ekzistimit të sëmundjes, kurse sedimetimi i shpejtuar është indikator për kërkime të mëtutjeshme.

të ngjashme

loading…


 

Gazeta Shëndeti Asked question

Add a Comment

 

 

Write your answer.

Postime të ngjashme

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.