Çka është Soneti ?

359 viewsGjuha dhe LetërsiaSoneti Strofa
0

Dy strofat e para të kësaj vjershe janë katërvargëshe, ndërsa dy të tjerat trevargëshe.

Kjo lloj vjershe quhet sonet ose tingëllimë. Sonete të bukura në letërsinë botërore kanë shkruar Dante Aligieri, Françesko Petrarka etj., ndërsa në letërsinë tonë kombëtare Ndre Mjeda etj.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.