Çka është Strofa?

308 viewsGjuha dhe LetërsiaStrofa
0

Strofë quhet bashkimi i disa vargjeve të lidhura për nga ana kuptimore dhe shpesh me rimë ndërmjet tyre, nga të cilët përbëhet një vjershë a një poemë.

Sipas numrit të vargjeve që e përbëjnë strofën dallojmë strofë dyshe, treshe, katërshe (me katër vargje), tetëshe etj.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.