Çka është Vjersha ?

321 viewsGjuha dhe LetërsiaVjersha
0
loading...

Vjersha është krijim i vogël letrar në vargje; poezi. Vjershë satirike. Tufë vjershash Vëllim me vjersha. Shkruan (bën) vjersha. Recitoi një vjershë.

Vjersha (poezia) përbëhet nga një numër i caktuar vargjesh, ndërkaq vargjet nga një numër i caktuar rrokjesh.

Vjershat përbëhen prej strofës dhe vargjeve.

No tags for this post.

Related posts

Asked question
Add a Comment
Write your answer.