Çka është Zemërimi ?

0

Çka është ?

Çka kuptojmë me fjalën zemërim ?

ZEMËRIM m.

1. Ndjenja që na pushton kur na zemëron dikush a diçka, inat që na hipën kundër dikujt a diçkaje të papëlqyeshme për ne. Me zemërim të madh. Lot zemërimi. Në zemërim e sipër. Zbrazi (mposhti) zemërimin. Bërtiti me zemërim. I iku zemërimi. Mezi e mbante zemërimin. të verbon. fj.u. e plak njeriun. fj.u.

2. Pakënaqësi e drejtë që lind e shpërthen me vrull si kundërshtim dhe që nxitet nga veprimet e padrejta ose jonjerëzore të dikujt. Zemërim i ligjshëm. (flaka) e zemërimit popullor.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.