0

Çka janë IgG?

IgG janë molekula glikoproteinike të prodhuara nga plazma – qelizat (plazmocitet) si përgjigje ndaj një imunogjeni që veprojnë si kundërtrupa.

Pse shfaqen IgG ?

Ata shfaqen si pasojë e infeksionit i cili kalon apo ka kaluar, më saktësisht atë moment kur koncentrimi i antitrupave IgM fillon të bjerë, fillon krijimi i IgG-ve.

Këta antitrupa janë lloj i përgatitjes së organizmit tonë për mbrojtje të sërishme ndaj infeksionit.

Zbulimi i tyre në laborator do të thotë që infeksioni dikur ka ekzistuar dhe që organizmi ynë tashmë ka luftuar me të.

Për rezervimin e termineve mund të n’a kontaktoni në:
☎️ 080090001 (Thirr pa pagesë)
🔸 Afër Terminalit Doganor dhe rrethit të Shqiponjës, Ferizaj

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment