Çka kanë të përbashkët i vogli atom dhe sistemi diellor ?

0
loading...

Çka kanë të përbashkët i vogli atom dhe sistemi diellor ?

Atomet përbëhen nga copëza të vogla që lëvizin rreth e rrotull një qendre. Këtë qendër shkencëtarët e quajnë bërthama e atomit. Kjo e bënë të ngjashëm me sistemin diellor ku rreth diellit lëvizin planetët.

“Elektronet sillen rreth bërthamës si planetët rreth diellit”

Pyetje të ngjashme
No tags for this post.

Related posts

Asked question
Write your answer.