Çka paraqet transkriptimi dhe translatimi?

0
loading...

Çka paraqet transkriptimi dhe translatimi?

Transkriptimi paraqet procesin në të cilin sintetizohet ARNt, në të cilën bazat azotike formojnë kodone.

Translatimi paraqet procesin e sintezës se proteinave. Gjatë këtij procesi shfrytëzohen infromata të cilat janë të koduara në molekulën e -së.

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.