0

Gjaku përmban: qeliza të kuqe të gjakut (eritrocite), qeliza të bardha të gjakut (leukocite), pllakëza e gjakut (trombocitet) dhe plazmën, në të cilën notojnë qelizat.

Pjesët e ngurta përbëjnë 45%, kurse pjesa lëngët 55%, të vëllimit të përgjithshëm.

Qelizat e kuqe përmbajnë hemoglobinën. Kjo proteinë është përgjegjëse për lidhjen dhe transportin e oksigjenit. Në të vërtetë përbëhet prej globinës dhe hem-it, i cili me hekurin formon një lidhje kimike.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment