Mon. Jun 27th, 2022

Çka shkakton gjumi i paktë ?

© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
0

gjumi

Çka shkakton gjumi i paktë ?

Gjumi i paktë

Gjatë gjumit trupi intensifikon reagimin imun ndaj viruseve dhe baktereve. Për pasojë, gjumi i paktë nuk lejon që trupi të luftojë sëmundjet në mënyrë efektive, siç konfirmohet nga një studim i botuar në Pflügers Archiv – European Journal of Physiology.

“Studime të tjera kanë treguar se sistemi ynë imunitar funksionon ndryshe në varësi të kohës së ditës”, konfirmon Profesor Carlo Selmi,Udhëheqës i Reumatologjisë dhe Imunologjisë Klinike në Humanitas dhe
profesor në Universitetin e Milanos.
Këshilla: 7-8 orë gjumë lejojnë që sistemi imunitar të jetë në efikasitetin maksimal.

 

Gazeta Shëndeti Asked question

Add a Comment

 

 

Write your answer.
Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.

You cannot copy content of this page