0

Po. Tjetër arsye mund të përmendim infeksionin e veshkave (pyelonephritis).Kjo ndodh kur bakteret hyjnë në veshka nëpërmjet qarkullimit të gjakut, por edhe kur lëvizin nga retra dhe ngjiten lart deri në veshka. Për këto raste, shenjat klinike janë shpesh të ngjashme me infeksionet e fshikëzës edhe pse infeksionet e veshkave me shumë gjasa shkaktojnë temperaturë me ethe dhe dhimbje mesi. Gjithashtu duhet të theksojmë se gjakderdhja mikroskopike urinare është një simptomë e zakonshme e glomerulonefritit, një inflamacion (infeksion) i sistemit të filtrimit të veshkave. Kjo mund të ndodhë më vete, por mund të jetë edhe pjesë e sëmundjeve sistemike, të tilla si diabeti. Infeksionet virale , bakteriale, sëmundjet e enëve të gjakut (vaskuliti) apo edhe probleme imune mund të shkaktojnë glomerulonerfrit.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment