0

Kam dhimbje në fund të barkut, të cilat përkeqësohen me afrimin e datës së periodave. Çfarë e shkakton?

Dhimbja e legenit në gjysmën e dytë të ciklit menstrual dhe periodat e dhimbshme mund të jenë shkak i endometriozës. Endometrioza është një gjendje mjekësore, ku indet që zakonisht gjenden brenda mitrës rriten në pjesë të tjera të trupit. Mund t’i bashkëngjiten vezoreve, tubave fallopian, në indet jashtë mitrës, zorrëve ose pjesëve të tjera të brendshme. Ndërsa hormonet ndryshojnë gjatë ciklit menstrual, ky ind i rritur jashtë do të fryhet ose destruktohet dhe mund të shkaktojë dhimbje gjatë kohës së ciklit menstrual.

Por këto dhimbje mund të jenë edhe për shkak të infeksioneve. Nëse dhimbjet nuk kanë lidhje me kohën e ciklit, mund të bëhet fjalë për praninë e kisteve. Prandaj është shumë e rëndësishme të lini një takim me doktorin për të zbuluar shkakun e vërtetë të kësaj gjëje, shkruan Class.

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment